El pinsà mec (Fringilla montifringilla) o pinsà mè com és conegut a les Balears, és un ocell menut passeriforme. La seva àrea de distribució abasta els boscos del nord d'Europa i d'Àsia. És un ocell migrador, hiverna al sud d'Europa, el nord d'Àfrica, nord del Pakistan, nord de l'Índia, Xina i Japó. Durant la migració passa per Alaska i arriba a l'oest dels Estats Units. Els boscos oberts de coníferes o faigs són favorables perquè criï. Fa el niu en arbres coberts amb molsa o líquens, pon de 4 a 9 ous. S'alimenta de llavors, però els pollets els alimenten d'insectes.
Font: Vikipèdia

Estat de Convervació Animalia (Kingdom) -> Chordata (Phylum) -> Aves (Class) -> Passeriformes (Order) -> Fringillidae (Family)

Observation portals: Wiki links: