Presentació de StopAgroparc a Sant Llorenç d'Hortons.

El passat divendres 29 d’abril la Plataforma Ciutadana StopAgroparc va organitzar la presentació “Com afectaria la construcció de l’Agroparc del Grup Ametller a Sant Llorenç d’Hortons i al seu entorn”, que va comptar amb una gran assistència de públic de Sant Llorenç d’Hortons i la comarca.

A l’acte es va explicar què, si finalment el projecte es realitza, aquest comporta una transformació molt gran del municipi, el paisatge, dels connectors ecològics i dels espais agraris.

Consideren que l’activitat que proposen fer a l’Agroparc, un gran centre logístic i de producció amb els seus equipaments complementaris acompanyat de infraestructures d’oci, no és compatible amb el Pla Director de l’Alt Penedès i el Pla Territorial Metropolità, i no suma al territori.

Durant l’acte es va qüestionar la credibilitat i solvència del projecte en els tres àmbits de la sostenibilitat: ambiental, econòmica i social. Finalment , es va recordar que l’actual equip de govern l’Ajuntament de Sant Llorenç és el mateix que en l’anterior legislatura es va comprometre a realitzar una consulta popular abans de prendre una decisió política. Els representants de StopAgroparc de Sant Llorenç d’Hortons van reclamar que es fes aquesta consulta popular.

Durant el torn obert de paraula, hi va haver moltes intervencions de públic assistent, mostrant inquietuds i preocupacions, qualificant el projecte d’Agroparc com a Cavall de Troia pel Penedès.


Resum Taula Rodona de Ametller Origen