Regne: Animalia (140 espècies)

En aquest apartat trobareu la llista d’espècies que es veuran afectades pel futur projecte “Agroparc” del grup “Casa Ametller, ja sigui de forma directa o indirecte.

De les 140 espècies afectades, 90 són espècies protegides.

Aquestes espècies, poden estar afectades de diverses formes, les més greument afectades seran aquelles que necessitin l’habitat existent actualment per a poder desenvolupar qualsevol aspecte de la seva biologia, ja sigui, alimentar-se, reproduir-se o relacionar-se amb el medi. Entre aquestes podríem destacar especialment l’Àliga Cuabarrada, la Guatlla, l'Òliba, algunes espècies de ratpenats, la Reineta meridional i el Llangardaix ocel·lat, entre altres.

També hi haurà algunes especies però, que no utilitzen la zona afectada d’una forma directe, però també s’hi relacionen i es veuran afectades per la pressió antròpica, l’ús intensiu de les carreteres, així com per la via blava que també voldrà utilitzar l’Agroparc com a via d’entrada al recinte. En aquest conjunt podem destacar, la Llúdriga, el Corriol petit i la Tortuga de rierol.

Per últim, també s’han afegit algunes especies que no s’han pogut observar amb el relatiu poc temps que hem estat presents al territori duent a terme la recerca i el coneixement d’aquest, d’ençà que el grup “Casa Ametller” va anunciar el seu nou projecte “Agroparc”, però per la seva distribució general i l’hàbitat en el que normalment són localitzables, es altament probable que les poguéssim observar, com per exemple, l'Eriço clar, la Mustela i la Sargantana ibero-provença, entre altres.