Ametller Origen ha decidit no anar al TSJC!


El tràmit del recurs contenciós administratiu contra l'aprovació de l'Agroparc d'Ametller Origen ja ha està admès pel jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Sorprenentment el grup Ametller no s'ha presentat com a demandat. S'amaga darrere les faldilles de la Generalitat i de l'Ajuntament, esperant que li treguin les castanyes del foc, sense mullar-se un pèl per defensar-se. Podem aventurar el perquè: no li convé gens sortir "tacat" en la seva imatge.

Continuarem la batalla judicial contra la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat i l'Ajuntament de Gelida

Però aquí han fallat més organismes. Per mencionar només un parell, pensem en el Servei de Fauna, que hauria d'estar batallant per la defensa del connector ecològic i per la supervivència de la parella d'àligues cuabarrades de Gelida. O en l'Agència Catalana de l'Aigua, que en lloc de vetllar per l'ús de l'aigua, permet que Agbar garanteixi 150.000 m3 a l'any al Grup Ametller, sense explicar d'on sortirà ni a qui se li treurà.

Per demostrar el perjudici general que representa una macro agroindústria com la que vol posar el Grup Ametller, des de StopAgroparc estem treballant per aconseguir peritatges professionals en els àmbits de l'agricultura, de l'aigua, del connector ecològic, de l'urbanisme i de l'àliga cuabarrada.

Per una pagesia local, autònoma i agroecològica