L'Ajuntament tira pel dret. Esclat d'indignació i clam per una consulta ciutadana.

El passat dilluns dia 12 es va aprovar la Modificació inicial del POUM per permetre la implantació del projecte Agroparc al terme municipal de Gelida. Un ple extraordinari convocat exclusivament per benefici del Grup Ametller.

Expressió d’indignació pel ple d’aprovació inicial de l’Agroparc

Tot i que el ple es va fer en una nit de pluja, que no convidava a sortir de casa, la gent del poble es va mobilitzar. Més de 100 persones van protestar amb cants i xiulets a la plaça de la vila i carrers adjacents. També es van mobilitzar els pagesos, alguns es van acostar amb els seus tractors.

També es van mobilitzar els mossos d'esquadra, que sembla que van infiltrar un parell d'agents de paisà dins de la concentració.

A la sala de plens es van viure moments de tensió, pel fort soroll del carrer i perque la gent no va amagar la seva indignació del que s'estava produint. La Alcaldessa va arribar a interrompre el ple per veure si els demès grups municipals estaven d'acord en desallotjar el públic de la sala. La CUP i Socialistes ho van rebutjar. El grup socialista va proposar ajornar el ple, però l'alcaldessa va dir que no.

El ple va continuar, amb l'inevitable indignació de la gent davant del que estava succeint.

Els mitjans desinformen des de fa més d’un any

El mitjans de comunicació d'àmbit català han donat a la notícia un caire de bona notícia, tot explicant les excel·lències del que vol fer el grup Ametller, amb la total satisfacció de l'establishment i enaltint la unitat política entorn el projecte. La premsa i la majoria de mitjans segueixen desinformant sobre la realitat i el treball de StopAgroparc. Com a molt, mencionen la oposició de StopAgroparc sota el mantra "dels ecologistes", "aquells del no de sempre". StopAgroparc està format per persones tot l’arc social, polític, i empresarial. Per ser mitjans d'informació, estan molt mal informats. Contra aquest projecte hi ha tota mena de persones, amb molta diversitat de ideologies, professions i formes d'entendre la defensa del treball, la terra, la vida i la natura.

En cap de les notícies publicades s’ha contrastat l’extens i transversal suport que la plataforma reb des d’entitats naturalistes, grups de consumidors, empreses, cooperatives, grups ecologistes i organitzacions polítiques entre d’altres. La desinformació arriba al punt de publicar que tots els grups llevat de la CUP van aprovar la modificació inicial del POUM, sense ni tan sols verificar que Comuns no va assistir al ple.

Responsabilitats tècniques i responsabilitats polítiques

Els estaments polítics han donat un pas endavant amb aquesta aprovació, que no s'havia donat fins ara, ni en el projecte del 2016. El nostre Penedès actual, que integra vinyes i natura, s'enfrontarà ara a múltiples amenaces: hivernacles, estrès hídric, naus logístiques i industrials, extinció de fauna, contaminació, rotondes, trailers, etc. En el ple va quedar en evidència el desconeixement de dades essencials del projecte per part de l’alcaldessa i dels regidors de tots els partits que el van dur a aprovació. Considerem que no han complert amb les seves obligacions amb la ciutadania que els va elegir i que s’ha procedit a porta tancada amb l’empresari.

En els propers mesos veurem com els diferents departaments i serveis de la Generalitat entomen aquesta agressió. Veurem fins a quin punt tenim un sistema capaç de d'aguantar amb professionalitat l'embat. O, pel contrari, veurem com alguns departaments fan aigües, infiltrats per corcs a sou?

Què farem a partir d’ara?

A nosaltres ens toca tornar a fer al·legacions tècniques, així com seguir lluitant per aturar la barbaritat, amb noves estratègies i noves formes, sense abandonar-ne cap. Continuarem usant la força de la raó. Continuarem informant i sumant gent. Continuarem buscant l'ajuda de tothom.

Si voleu ajudar-nos d'alguna forma, no dubteu en enviar un missatge a stopagroparc@gmail.com o a qualsevol dels nostres canals de la xarxa.

Si no ho heu fet encara, ús podeu adherir al manifest i, si voleu, a la llista de distribució de correu.


Música pel Territori. Gelida, 18 de febrer de 18:30 a 24h.