Parcs fotovoltaics incompatibles amb l'àliga cuabarrada

La Ponència d'Energies Renovables de la Generalitat de Catalunya, formula la Declaració d'Impacte ambiental amb caràcter desfavorable a tres parcs solars fotovoltaics (123,27 MWp) a l'Ametlla de Mar, Rasquera, Ginestar i Tivissa.  La Pon`encia al·lega incompatibilitat amb l'àliga cuabarrada.

Pep Puig posa el crit al cel.

Pep Puig: El suposat ‘tecnic’ que hagi fet aquest infecte informe què fa què la DIA sigui desfavorable hauria de ser recusat i inhabilitat de per vida! Cap planta solar FV pot posar en perill l’àliga quabarrada. Afirmar això es propi d’un incendiari del clima!

Doncs sí, plantes solars fotovoltaiques afecten l'àliga cuabarrada. No és cap secret. Només heu de llegir "Criteris per compatibilitzar les energies renovables amb la conservació de ’àligacuabarrada i de l’àliga daurada (juliol 2022)" de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural.


En Jaume Morron fa temps que té una croada contra l'àliga cuabarrada, per que s'interposa en el camí de les energies renovables. Però realment s’interposa en el camí de l’especulació que estan generant les energies renovables.


Per posar en context el que explica, des de StopAgroparc hem afegit algunes imatges de fons de l'àliga cuabarrada. Aquella "que diuen que ha vist algú i que per tant, és un problema, però no està documentat clarament que existeixi allí" (J. Morron).

 

L’àguila ens fa veure que el model que estem seguint per a la implantació de les energies renovables en molts casos entra en contradicció amb la preservació de l’entorn, arribant en alguns casos a afectar els entorns més vulnerables i valuosos. I per això molesta.



Cesk Freixas recibe presiones para que no actúe en el concierto solidario de Stopagroparc