Roda de premsa: StopAgroparc demanarà la intervenció de la fiscalia de Medi Ambient

July 30, 2024 by
Administrator

A la roda de premsa convocada aquest dilluns 29 de juliol, des de StopAgroparc denunciem públicament que l’ajuntament de Gelida segueix actuant amb absoluta desviació de poder atorgant un tracte de favor a l’empresa privada Ametller Origen, en detriment de l’interès públic. L’alcalde Lluís Valls no només està ignorant les seves obligacions de vetllar pel seu poble sinó que, a més a més, està afavorint interessos privats que el perjudiquen.

[ En aquesta entrada del bloc expliquem els detalls del passat Ple, que va estar ple d'irregularitats.]

L’Alcalde Lluís Valls segueix negant que l’Ajuntament de Gelida és promotor del projecte, conjuntament amb l’empresa Ametller Origen.

Davant d’aquests fets, des de la Plataforma StopAgroparc impulsarem les següents accions:

  1. Impugnació dels acords presos al Ple per manca de la documentació necessària

  2. Al·legacions al conveni i al projecte d’urbanització.

Fa poques setmanes el Sr. Ametller va anunciar l’entrada amb maquinària dins l’àrea, abans d’acabar l’any per començar els moviments de terres. És altament improbable que les mesures compensatòries per traslladar l'àrea de caça hagin tingut efecte en tan poc temps. Més encara quan l'Ajuntament de Sant Llorenç s'oposa a ubicar les mesures compensatòries en el seu municipi.

Per aquesta raó, des de StopAgroparc, demanarem la intervenció a la fiscalia de Medi Ambient per tal de garantir el compliment de la normativa europea de protecció de l’àguila.

A roda de premsa es va projectar i repartir següent plànol. Es tracta del plànol de moviments de terres del Projecte d'Urbanització superposat amb l'àrea crítica de cacera i campeig principal de la parella d'àligues de Gelida.

Iniciar moviments de terres en aquesta zona de l'Agroparc  posa en perill la supervivència de les àligues, podent ser constitutives d'un delicte ambiental.